Wedstrijd opzet 2014 gewijzigd!

Hallo allemaal,

Het vliegseizoen 2014  gaat beginnen en er zijn wat nieuwe ontwikkelingen die we de schaalvliegers bekend willen maken.

De volgende opzet moet alles beter maken:

We vliegen voor de dagwedstrijd één klasse: dus alle modellen vliegen voor de jury en slechts F4C en F4G worden statisch beoordeeld, daar waar we een statische jury hebben. De wedstrijden worden zoals altijd ingedeeld, waar nodig met een statische beoordeling en natuurlijk zo mogelijk met drie vluchten. Per wedstrijd wordt het klassement bepaald aan de hand van het beste resultaat. Dus de punten van statisch en vliegen (2 beste vluchten) bij elkaar opgeteld.

Pas aan het eind van het jaar worden de diverse klassen door de subcommissie verdeeld, zodat er per klasse prijzen kunnen worden uitgereikt. Bij de vliegersvergadering wordt namens de KNVvL de prijs voor het Nederlands Kampioenschap “Schaalvliegen” uitgereikt.

Natuurlijk hopen we erop dat we in de toekomst nog meer schaalvliegers en bouwers kunnen verwelkomen.

Tot 25 mei in Tilburg en vergeet niet om je op de site op te geven. Op de site kun je ook de betreffende wedstrijdformulieren downloaden en ze daarna digitaal invullen en daarna uitprinten.

Omdat we soms wedstrijden vanwege weersomstandigheden niet door kunnen laten gaan hebben we ook een deadline, waar we daags tevoren bepalen of we wel of niet naar de geplande locatie gaan. Dit wordt op de subcommissiesite bekendgemaakt. Het streven is er op gericht dat we rond de klok van 20.00 uur de finale beslissing nemen.

Groeten,

Bert