Wedstrijdverslag 19 juni 2016

IMG_4116 Na de Open Dagen van de Luchtmacht was het onze beurt om de vliegbasis te betreden voor onze schaalwedstrijd. Op zich best bijzonder omdat de modelvliegclub Aeria een tijdje niet op de basis mocht komen i.v.m. de aanwezige F-35 JSF vliegtuigen.

We hebben de wedstrijd opgedragen aan Gerard Rutten die kort geleden was overleden.

Het weer werkte goed mee en we hebben 3 rondes kunnen vliegen. Helaas was een aantal vliegers, die zich aanvankelijk wel hadden aangemeld, niet aanwezig. Daarvan waren er een paar die Vaderdag verplichtingen hadden. (Een tip voor de volgende keer: Meld vader aan en laat hem getuige zijn van de uitvoering onze mooie hobby) Uiteindelijk waren er 7 vliegers actief terwijl Peter Coers zijn F-16 B had meegenomen, die statisch de nodige aandacht kreeg.

Voor aanvang van de wedstrijd heeft jurylid Kees van Essen kort uitgelegd waarop wordt gelet. De opzet voor de dag was namelijk om de nieuwkomers even bij te praten. Men kon daarna gebruik maken van een wedstrijdformulier om b.v. de eerste vlucht zelf te beoordelen. Kees was daarna bereid om uitleg te geven t.a.v. de eventuele verschillen.

IMG_4254

De flightline met de nodige discussie en natuurlijk bewondering voor elkaars producten.

IMG_4234

Op de achtergrond is Pieter van den Braak met de uitvoering van zijn eerste vlucht bezig. Hij wordt bijgestaan door caller Kim Vlasblom.

Vooraan is Bert van Eijk zijn Fly Baby aan het prepareren voor de tweede vlucht onder het toeziend ook van Bert Hazeborg.

Frits Bakker en Siebold Hempenius tonen belangstelling voor de F100 Super Sabre van Hans Hochgemuth.

IMG_4121

De kist van Kim is ook al een vaste verschijning in het wedstrijdveld. Maar let op: Kim is druk bezig om een nieuwe machine te prepareren voor de wedstrijden.

IMG_4120

Erik Hooijschuur had aanvankelijk problemen om zijn motor te starten maar na verandering van wat afstellingen kon hij toch twee vluchten maken en deed hij toch nog mee.

Als tweede taak heeft hij de mooie foto’s gemaakt waarvan er maar een paar in het verslag worden geplaatst.

IMG_4198

De Nieuport 28 van Pieter wachtend op een volgende vlucht.

IMG_4122

Dit moet ongeveer het beeld zijn geweest dat Siebold en Frits van de F100 hadden. Een mooie kist, die ook prima presteert.

IMG_4226

De Franse Dewoitine van Bert Hazeborg ook al klaar voor de volgende vlucht.

IMG_4173

De inmiddels bekende verschijning van de Bowers Fly Baby 1B van Bert van Eijk. Het wordt tijd dat hier ook een ander vliegtuig voor komt. Er wordt aan gewerkt maar het vordert maar traag.

IMG_4332

De F-16 B van Peter Coers in volle glorie

IMG_4334

IMG_4339

Hopelijk gaan we ook meemaken dat deze F-16 meedoet aan de NK schaalvliegen en wie weet … nog meer!

IMG_4318

IMG_4356

Voorzitter van LLC Aeria, Jacob Teakema aan het woord bij de prijsuitreiking.

UITSLAG VAN DE WEDSTRIJD

Knipsel

Bert van Eijk